Празничната атмосфера ще премине през големите градове в Азия, Европа, Африка и Северна и Южна Америка. Силното присъствие на полицията се превърна в ключов елемент от празненствата, за да бъдат опазени тълпите, които биха могли да се превърнат в мишена на терористични атаки. Небето над Хонконг ще бъде осветено от фойерверки, изстреляни от пет шлепа, плаващи в пристанище Виктория, което 10-минутно шоу ще бъде наблюдавано от от 300 000 души на брега.

В Джакарта стотици двойки ще сключат брак на масова сватбена церемония, но тези в пострадалата от цунами провинция Бантен бяха призовани да не правят купон за да покажат почит към жертвите от бедствието.

В Токио японците ще наводнят храмовете за звъна на Нова година, докато американският боксьор Флойд Мейуедър младши ще се изправи пред местния кикбоксьор Теншин Насукава в двубой край Токио.

В руската столица Москва ще има к0онцерти и светлинни шоута, които ще превърнат в еуфория от светлини парковете на града и повече от 1000 ледени пързалки са отворени за търсещи веселие московчани и гости на града.

Френската столица Париж ще види фойерверки,и звуково и светлинно шоу под логото "братство", което ще се проведе на Шанз-Елизе въпреки плановете за по-нататъшни антиправителствени протести на "жълтите жилетки" на прочутия булевард.

В германската столица Берлин любителите на музиката ще се забавляват с концерт на Бранденбургската врата, но популярната немска традиция за пускане на фойерверки за отбелязване на новата година е забранена в някои други градове поради опасения за безопасността.

Британската столица ще посрещне новата година, като отпразнува връзката си с Европа на фона на бъркотията за гласуваното напускане на ЕС след референдума за Brexit и спекулациите ще има ли въобще развод с Европейския съюз.