Салонът на кметството се изпълни със стотици хора, събрали се тук, за да покажат своята задружност във всяко едно начинание за доброто на селото и жителите му.

Празникът бе открит от кмета на селото Виолета Панова, която приветства с "Добре дошли" жителите и гостите на Крета и им пожела здраве, благоденствие и добро настроение. Тя благодари на своите съселяни за отзивчивостта и съдействието за организацията на празника.

Гости на празника бяха Иван Аспарухов - дългогодишен кмет на община Мездра и Николинка Кътовска - бивш заместник - кмет и настоящ общински съветник.


Докато гостите прииждаха, от прозореца на салона се носеше изкусителната миризма на курбана, дело на майстор-готвача Борислав Георгиев. Дългите трапези бяха отрупани с кулинарни изкушения, а признатите майстори-винари с гордост демонстрираха новата реколта от пенливо вино.

Настроението в залата постепенно се приповдигаше, тъй като дошлите с нетърпение очакваха изявата на танцьорите от Ансамбъл "Мездра". Още с първите ритми на северняшкото хоро завладя присъстващите, които посрещааха с аплодисменти всяко едно изпълнение на изкусните танцьори.

Празничният ден продължи с традиционното общонародно право хоро, за което залата се оказа тясна.