След спектакъла всички заедно се събраха на площада пред читалище „Цани Иванов“, където водещата Илияна Балийска обяви инициативата на кмета на община Борован инж.Десислава Тодорова „По коледа се случват чудеса - Да стоплим сърцето на дете“. Във фоайето на общинска администрация Борован на беше поставена кутия, в която всяко дете от детските градини и основните училища на община Борован, ще може да пусне своето писмо с желание за подарък до Дядо Коледа /на стойност до 200 лв./.

Комисия от общинска администрация Борован в присъствието на кмета на общината, ще избере на 18-ти декември, на случаен принцип /чрез томбола/ едно дете, на което ще бъде изпълнено коледното желание и то ще получи своя подарък от кмета на община Борован инж. Десислава Тодорова. Подаръкът на детето ще бъде връчен на 20- ти декември.

Целта на инициативата е да се стопли сърцето на едно дете в навечерието на Коледа и то да повярва, че на Коледа се случват чудеса. Инж. Десислава Тодорова приветства всички по случай предстоящите светли празници и всички заедно отброиха секундите до запалването на коледното дърво. Жителите на общината се насладиха и на пищна заря.