Децата над 7-годишна възраст с удоволствие се включиха в играта „откриване на съкровища”, която беше част от модула „Пътешествие в библиотеката”. По зададени признаци, послания и загадки, хлапетата търсиха книги и откъси от тях в отделите и каталога на библиотеката. Колкото и занимателна, играта имаше и целта да научи децата как да се ориентират сами в „Дома на книгата”.

За най-малките беше предназначена играта „Приказни пътечки”. Те подреждаха пъзел, подобен на „игра на дама” и наредиха там любимите си приказни герои. Предпочитанията им се оказаха за Мечо Пух, Снежанка, Малкият принц и Трите прасенца. От библиотеката създадоха и работилница за кукли, игра с тях и дори драматизации по темата „Приключенията на Мечо Пух и Йори”

Осъществената вече идея на екипа библиотекари, беше чрез този тип забавление, децата да общуват помежду си и да харесат четенето на книжки.

„За нашата библиотека работата с деца винаги е във фокуса на вниманието ни. През последните 6 години, дори е наш основен приоритет. Целта ни е разширяване кръга на четящите деца и преодоляване на негативните тенденции за отлив от интереса към книгите и четенето”- каза за MediaNews директорът на Регионалната библиотека, Силвия Врачовска. Тя поздрави децата, пожела им успешна учебна година и ги прикани да продължават да разгръщат книгите, в които е пълно с чудни вълшебства и много знание.