Събитието ще се проведе в рамките на няколко часа на 28.10.2017г. (утре събота) от 11:00 – 14:00 часа зад сградата на Регионален исторически музей – Враца („Якото място”). В програмата ще бъдат включени различни игри, спортни предизвикателства и демонстрации, функционални тренировки, танци, работилници и изложби, част от които ще бъдат проведени по повод второто издание на Европейския ден на здравословен начин на живот под мотото „Здраве, живот и хубаво време никога не омръзва”.

Предизвикателствата пред участниците ще са лицеви опори, коремни преси и полуклек – за време и издръжливост.Ще има танци зумба, и хип-хоп, ще играе балет „Вива”. Демонстрация ще по кикбокс ще представи клуб „Сила”. В работилниците ще се приготвят здравословни бонбони и ще се надписват тениски с продължение на мисълта „Яко е…”По време на събитието ще има занимателни игри и изложби на храни и напитки.

Всеки желаещ да участва в събитието, което е напълно безплатно, ще може да го направи, взимайки талон за участие, на който трябва да събере минимум 3 печата от всички активности и по този начин да участва в томболата за големите награди: Един велосипед, две палатки и три хамака.

Спортното събитие е отворено за всички изявили желание и интерес. В него могат да вземат участие представители на всички възрастови групи. Целта на събитието е да бъде повишена и стимулирана физическата активност, както и активния и здравословен начин на живот.