Цветелина Дамяновска от БСП ясно заяви, че не е съгласна с твърдението на зам.кмета Мария Попова, че улиците в града са мити в горещите месеци. Лидерката на червените изказа съмнение и в коректността на избора за доставчици на материали по програмата за „Малките граждански инициативи”. Макар председателят на комисията към програмата, Хенриета Георгиева, да й отговори подробно, Дамяноска отсече, че не пита нея и иска писмен отговор.

Съпартийникът й Павлин Петров, пък категорично заяви, че не е доволен от отговора на питането му за поддръжката и оптимизацията светофарите до автогарата, макар да му бе обяснено, че въпросът ще се обсъди от Транспортната комисия. Най-важният акцент на недоволството посочи Светлин Герасимов, общински съветник от групата на ДПС. Той настоя да му се отговори колко пари е струвала на Общината луксозната брошура с отчета на кмета Каменов.

Поради излизане в отпуск, кметът не присъстваше в залата и неговият заместник Мария Попова отговори кратко. По думите й отпечатването на отчета е струвало два пъти по-малко от отчета на предшественика на Каменов, а тиражът му е бил два пъти по-голям от този на предишния кмет.

На последното заседание на Общинския съвет, което ще свика председателят Румен Антов явно ще се разгорещят като за последно политическите страсти на местните депутати, много от които отново напират да си седнат на столовете за още четири години. За MediaNews Антов обясни, че предстоящото, последно за мандата им заседание, ще има за цел да избере временно изпълняващ длъжността кмет на Община Враца до встъпване в длъжност на новия градоначалник.