Младият надделял в боя и бащата паднал на пода. Найденов позвънил на тел. 112 и съобщил за инцидента. След това той се свързал с брат си който бързо пристигнал и видял баща си на пода в банята, а брат му правел изкуствено дишане. Скоро на място пристигнал екип на ЦСМП - Монтана, а след него и на Областната дирекция на МВР. Обвиняемият Найденов проявил агресия спрямо присъстващите медицински и полицейски екипи, като крещял, ругаел и обиждал. Същата вечер той бил задържан и отведен в Районното управление в Монтана.

От заключението на назначената съдебномедицинска експертиза е установено, че непосредствената причина за настъпване на смъртта на бащата на обвиняемия са кръвоизливите под меките мозъчни обвивки, довели до оток на мозъка, с вклиняване на малкия мозък в големия тилен отвор на черепа и парализа на жизненоважни мозъчни центрове - дихателен и сърдечносъдов.

Предстои да започне съдебен процес срещу Найденов, причинил по непредпазливост смъртта на баща си. Вещите лица, изготвили съдебно-психиатричната експертиза на обвиняемия, дават заключение, че към момента на престъплението той е могъл да разбира свойството и значението на извършеното и да контролира постъпките си. Едновременният прием на медикамент "Сероксат" с конкретното количество алкохол е улеснило действията му, премахвайки чувството на тревожност и страх.