© Петя Илиева

Начело с ръководителя им Петя Илиева, учениците - доброволци и млади будители, боядисаха няколко спални помещения, почистиха двора и общите части на Светата обител.

В акцията се включиха още председателят на Общинския съвет на БЧК в град Мездра Наталия Христова-Горанова и доброволци от град Враца.

Това е четвъртата инициатива в манастира за тази година, която се организира от младежкия клуб в Зверино.

„Техните сърца са чисти и неосквернени, не трябва само да ги виним, а да се учим от примера им! Добрите постъпки ни трогват и ни правят щастливи. Понякога съвсем мъничка добрина може да промени живота ни, дарявайте добро за да променим света. Да запазим доброто, което носим в себе си и го предадем на всички вас приятели и близки… А всички знаем, че добрините правят света по-хубав!“, написа в профила си в социалните мрежи Петя Илиева, ръководител на клуб „БМЧК и приятели на Искърското дефиле “ в селото.

Манастирът „Успение Богородично“ и прилежащите му части бяха ремонтирани и обновени през последните две година, благодарение на редица кампании, в които участие имат обществени организации, служители на Община Мездра, фирми и стотици доброволци.