В събота към 16:00 часа в Зверино е спрян за проверка „Фолксваген“, управляван от К.М., жител на същото мездренско село. Пробата му с дрегер отчела наличие на алкохол над 1.2 промила, но той отказал да даде кръв за проба. Задържан е с мярка до 24 часа в ареста на РУ – Мездра. Образувано е бързо производство.

Същата мярка е приложена и към 59-годишния Д.Т. от Мизия, който бил спрян от автопатрул малко преди 22:00 часа в село Липница по време на специализирана операция. Водачът на „Опел Астра“ дал положителна проба за алкохол – над 1.2 промила и се съгласил с показанията на уреда, за да не дава и кръв. Срещу нарушителя има бързо полицейско произвдство.

32-годишен врачанин А.В. също е дал положителна проба за алкохол, докато е бил зад волана и е бил проверен от полицията. Нарушението е констатирано вчера по обяд. Водачът не е дал кръв за лабораторен анализ, уточняват от полицията.

Кръвна проба е отказал и 30-годишен жител Л.А. на криводолското село Лесура, собственик на „Фолксваген Пасат“. Дрегерът отчел 0.56 промила, заради което на нарушителя, както и на останалите пътници в автомобила, е издаден акт.