За Политическа партия „ГЕРБ” – 5 членове, за Коалиция „БСП за България“ – 4 членове, за Политическа партия „Движение за права и свободи“ – 2 членове, за Коалиция „Обединени патриоти – НФСБ, Атака и ВМРО“ – 1 член, за Политическа партия „Воля“ – 1 член. Извън този бройКоалиция „Демократична България - Обединение“ има право на 1 член.

В случай, че изброените партии и коалиции са направили предложения за всички членове, на които имат право, общият брой на членовете на РИК става 14 /четно число/. Затова парламентарно представената партия или коалиция с най-голям неоползотворен остатък предлага още един член на РИК /в случая това е партия ГЕРБ/ и РИК става 15 членове.

На проведените консултации участие взеха упълномощени представители на ПП ГЕРБ, Коалиция „БСП за България“, ПП „Движение за права и свободи“, Коалиция „Обединени патриоти – НФСБ, Атака и ВМРО“, ПП „Воля“ и Коалиция „Демократична България - Обединение“.

Всички участници представиха писмени предложения за състав на РИК с основни и резервни членове.

ПП ГЕРБ – Враца направи предложение за пълна квота от 6 члена, четирима от които юристи. ПП ГЕРБ – Враца настояхапредседател на РИК – Враца да е Боряна Стаменова.

От „Коалиция БСП за България“ направиха предложение за пълния набор от членове, като настояваха за мястото за председател и секретар. Пристъпи се към оттегляне на предложението за председател, като настояха за секретар.

ПП „Движение за права и свободи“ настоява за секретар, като беше внесено предложение за лице с юридическо образование.

Представителят на ПП ВМРО от Коалиция „Обединени патриоти – НФСБ, Атака и ВМРО“ предложи за заместник-председателда бъде избран Марин Връбчев, а представителят на ПП Атака от Коалиция „Обединени патриоти – НФСБ, Атака и ВМРО“ предложи Георги Петров за член или заместник–председател.

ПП „Воля“ направи предложение за Искра Трифонова като заместник - председател.

Коалиция „Демократична България – Обединение предложи Красимир Колев за заместник- председател.

След проведените дебати се постигна съгласие за длъжността председател на РИК – Враца, не се постигна съгласие за заместник-председатели и секретар на РИК.

Съгласно разпоредбите на Изборния кодекс, областният управител изпрати всички направени предложения в Централната избирателна комисия, която ще вземе решение и ще определи състава на РИК-Враца в срок до 12.02.2021 г.