Припомняме, че около 20.00ч. на 22 юли 2019г., на пътя между селата Софрониево и Крушовица е самокатастрофирал, като излязъл в дясно от пътното платно, по посока на движението, и се преобърнал лек автомобил „Сеат Леон”. Колата е управлявал В. И. на 52 години от село Бутан, водач категория ”А, М, В”, с 32-годишен стаж зад волана. При катастрофата е убито 13 -годишно момиче, от Бутан, возещо се на задна седалка.

Леко ранено е и още едно дете на същата възраст, което е с контузия на гръден кош. Пострадал е и водачът на автомобила. Двамата ранени са откарани с линейки до болницата във Враца и са оставени под наблюдение без опасност за живота. Водачът е изпробван за употреба на алкохол с техническо средство Алкотест Дрегер, който е отчел 0,00 промила, взета му е кръвна проба и урина във МБАЛ „Хр.Ботев“ гр.Враца.

От ОД МВР – Враца съобщават, че причина за катастрофата е несъобразена скорост с пътните условия. Извършен оглед. Случаят е докладван на дежурен прокурор при окръжна прокуратура във Враца.Образувано е досъдебно производство по описа на РУ - Оряхово.