Точно след месец - на 20 септември, предстои финала на първата съвместна инициатива - кампанията "Най-добър млад шофьор на България", която е изцяло насочена към младите шофьори на територията на Република България на възраст между 18 - 26 години.

Друга основна цел е активната работа с деца в сферата на пътната безопасност чрез популяризиране на приложното колоездене, което обучава децата за правилата за движение по пътищата, както и работа по подобряването на пътната безопасност в училищни райони в сътрудничество с българските институции и международни организации. Приоритет за организациите е и образоването на родителите за използването на детско столче или седалка в автомобила.

През следващите 3 години СБА и ДЗИ ще провеждат информационни и социални кампании, свързани с някои от най-честите причини за ПТП като разсеяността, несъобразената скорост, употребата на алкохол и наркотични вещества и други. С цел подобряване на практическата подготовка на рискови водачи от всички възрастови групи ще бъдат организирани и допълнителни практически обучения за подобряване на шофьорските реакции в екстремни ситуации.