© БНР Видин

Преди официалното отбелязване на професионалния празник старши комисар Петър Коцин директор на Областната дирекция на МВР сподели, че криминогенната обстановка за първите шест месеца на годината на територията на област Видин е сравнително спокойна.

Комисар Коцин увери, че активно се работи по случая с опита за обир на пощенския клон в град и се надява да има резултат. Все още разследването е в началото и предстоят много действия. Характерни са региона са битовите кражби от необитаеми къщи, като има доста сериозен спад на въпросните кражби от около 20%. Разкриваемостта е малко над 53%, което е с 10 пункта по-добре от миналата година. По линия на икономическа престъпност също има сериозен спад - около 33%. Документните престъпления са със спад около 50%. Наблюдава се ръст на кражби от домовете на домашни животни и птици.

По линия на охрана на обществения ред в областта за същият период не са отчетени груби нарушения, отчете комисар Петър Петров началник на отдел "Охранителна полиция" в ОД на МВР Видин: "По линия на пътната безопасност, показателите са доста подобрени в сравнени със същия период за 2020 г. Имаме една жертва, по- малко тежки ПТП-та и по-малко ранени за полугодието. Добър обществен ред беше осигурен на всички охранявани мероприятия от охранителна полиция през първото полугодие, които са над 120."

За да уважат празника на МВР на събитието гостуваха представители на институции и на местната власт.

Източник:БНР Видин