© montana24.net

Зам.-директорът комисар Даниел Псалтиров връчи лично на 5-ма криминалисти от РУ Монтана наградите от името на директора ст. комисар Красимир Кирилов. Те получават „писмена похвала” за работата си по разкриване на тежки криминални престъпления на територията на полицейското управление, както и за предотвратяване на разпространението на наркотични вещества с разкриването на нарко оранжерията в с. Говежда, общ. Георги Дамяново.

Комисар Псалтиров благодари на всички редови служители, които ежедневно изпълняват служебните си задължения, жертвайки личното си време и интереси, за да бъдат в помощ и подкрепа на гражданите, въпреки трудните ситуации през изминалата година. По случай професионалния празник, както и за постигнати високи резултати и съществен принос при изпълнението на конкретна професионална задача, ст. комисар Красимир Кирилов е присъдил награди „писмена похвала” на още 53 служители от областната дирекция.

Областният управител на Монтана г-н Валери Димитров също поздрави служителите по случай празника и изказа увереност, че като мъже и жени на честта и храбростта те ще продължават да се справят с неочакваните и непознати предизвикателства на времето, изпълнявайки отговорно и всеотдайно хуманния си дълг. Г-н Димитров пожела здраве и благополучие на всички свои бивши колеги, призова ги да бъдат горди с професията и да отстояват нейните приниципи. От името на Областна администрация – Монтана той връчи плакет, грамота и бутилка червено вино на криминалиста Ивайло Стефанов от ОДМВР Монтана.

В приветствието си към служителите на ОДМВР Монтана кметът на община Монтана г-н Златко Живков изтъкна, че многократно е подпомагал органите на МВР с материални активи – коли, офиси, бензин и резервни части и се ангажира да подкрепи реновирането на обществени сгради, в които се помещават структури на МВР в гр. Монтана – сградата на областната дирекция и по възможност на РД ПБЗН Монтана и на ЗЖУ Монтана. Възможностите за финансиране се предвиждат в Плана за възстановяване и устойчивост, където една от опциите е реновиране, саниране и възстановяване на важни обществени сгради.

По традиция и тази година г-н Златко Живков връчи награда на полицейски служител от името на община Монтана – за професионално изпълнение на служебните си задължения през годината плазмен телевизор „Самсунг” получи мл. полицейски инспектор Радослав Георгиев, обслужващ кварталите „Младост – 2” и „Кошарник” в гр. Монтана, както и вилната зона.

По случай професионалния празник на МВР от РДПБЗН Монтана са отличени 4-ма служители с „писмена похвала” от директора на ГД „ПБЗН” гл. комисар Николай Николов. Началникът на РУ Лом гл. инспектор Георги Петков също е наградил 8 служители на Районното управление в крайдунавския град.