На 4-ти август около 21,15 ч. на бул. "Трети март" в гр. Монтана служители на сектор "Пътна полиция" при ОД МВР Монтана спрели за проверка лек автомобил "Мазда 323", управляван от 32-годишен местен жител. Проба с дръг тест отчела положителен резултат за употреба на канабис. На нарушителя е съставен акт по ЗДвП и наложено задържане до 24 часа по ЗМВР. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 343 б, ал. 3 от НК.

На 5-ти август около 16,45 ч. на бул. "Трети март" в района на магазин "Лидл" служители на сектор "Пътна полиция" при ОДМВР Монтана спират за проверка лек автомобил "Фолксваген Голф", движещ се в посока към гр. Лом. При извършената проверка на 36-годишния водач от обл. Враца е установено, че управлява под въздействието на1,19 промила алкохол, отчетени с техническо средство "Алкотест 7510". На нарушителя е съставен акт по ЗДвП. Работата по случая продължава.

По късно същия ден, около 20,50 ч. на бул. "Христо Ботев" служители на група за охрана на обществения ред при РУ Монтана извършили проверка на лек автомобил "Грейт Уол", управляван от 31-годишен берковски жител. Проба с дръг тест отчела положителен резултат за употреба на амфетамин. На водача са съставени 3 акта и фиш по ЗДвП. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 343б, ал. 3 от НК.

На 6-ти август около 05,50 ч. на бул. "Трети март" пред № 57, на неохраняем паркинг, служители на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР Монтана забелязали реализиране на ПТП с лек автомобил "Нисан Кашкай" с испански рег. номер. При извършената проверка на 28-годишната жена водач от областния град с техническо средство "Алкотест 7510" са отчетени 1,28 промила алкохол в издишания от нея въздух. На нарушителката са съставени 3 акта по ЗДвП. По случая е образувано бързо производство по чл. 343б, ал. 1 от НК.