Поредното откритие на интердисциплинарния екип "Руните говорят 2” променя изцяло написаното в официалната българска история. Върху открития монограм на Михаил III, император на Източната римска империя, личи и надпис Дуло - името на древния царски род на българите.

За съжаление, този важен за българската история артефакт не е изложен в музей в България, а е продаден на търг в Хамбург съвсем скоро - на 16.11.2017 г., на срамната цена от... 118 евро.

Линк към аукциона: (https://www.coinarchives.com) .

Оттук следва въпросът: Ако Борис I и Михаил III не са едно и също лице, какво прави надписът Дуло върху печата?

Пусната е и първата информация от печата, която показва рода и произхода на "Царя на царете" Борис-Михаил. Интересното е, че този текст е написан на Вати с български руни, комбиниран с азбуката на Тот, позната днес като коптска и близка до днешната българска азбука, според американските лингвисти. Същите руни бяха открити и преведени от трите пръстена на Кан Кубрат и на канонизирания Тервел.

Преводът на текста от монограма гласи: „Тия са от Управляващия Род, Звездите! Борис от Управляващия Род на Учителите е! От А*Тила Вуйчото! От Бащата Котис потече, от виждащите в Пулии (обл. Пулия, Италия). От Дома на Вълка построен (Рим) , от заровените сити!”.

От екипа коментират още, че този печат налага да се пренапише онази част от историята, която се отнася за Борис I Покръстите, познат и като император на Източната римска империя под името Михаил III - велик български владетел, който никога не е бил побеждаван от Източната римска империя.

Източник: velika-bolgaria.blogspot.bg