"В началото бе Словото, а то бе Светлина, а Светлината бе Бога!", това е мотото на изследването, което "Руните говорят" ще представя с мултимедийна презантация в рамките на конференцията.

"Нашите предци са имали достъп до неограничено Познание от всички клонове на науката, до законите, чрез които е сътворен този свят. Виждали са невидимото, познавали са онази част от Вселената, която ние днес наричаме Духовно измерение. В опита да предадат това Познание, те вплели невидимото Слово на светлината в знаци. В тези знаци, които днес наричаме руни, те запазили космологичните цикли и светлинните честоти. Но предците са ни завещали много ценен инструмент, с който да разчетем Словото на светлинните честоти - Свещената геометрия, която ни позволява да видим невидимото, за да правим невъзможното", споделят част от разкритието си владетелката на древните езици Мила Салахи и журналистката Патриция Кирилова.

По време на конференцията те ще представят първата позната информационна система, която използваме до днес и благодарение на която имаме достъп до интернет. В древността не имало компютърни симулации, не е имало сложни изчисления. Но най-древният инструмент на Свещената геометрия е човешкото око, което има същата структура като Куба на Метатрон, в който е събрана цялата многоизмерна Вселена.

"Руните говорят" ще ни разходят в невидимото Слово на Светлината с мултимедийното представяне "Езикът на артефактите". Екипът направи серия от изследвания на базата на древни български руни, които дават нов прочит на древната ни история.

Дебютната книга "Заветът" на изследователски екип в състав: Борислав Стамов, Мила Салахи, Патриция Кирилова, Стефан Ганев, Николай Иванов и Даниел Калчев, имаше софийска премиера в Деня на народните будителите - 1 ноември, миналата година по време на Годишните награди за родолюбие, връчени от Международната Организация на Обединените Българи. Екипът бе отличен с почетни призове от председателя на ООБ Живко Бъчваров и от Борис Николов - председател на военнопатриотичните и родолюбиви организации, подписали Меморандума "Една детска сълза - една молитва".

Изследователският екип е автор и на фотоизложбата "Неразказаната приказка на българската история", дебютирала в Националния музей на образованието и подкрепена от Посолството на Кралство Мароко в РБългария.

Линк към презентацията за конференцията:https://www.facebook.com/watch/?v=354385311941445&t=3