© Павел Петров, Община Мездра

След напускането на досегашния наставник на Локо (Мездра) Христо Коилов, който ще продължи кариерата си като помощник-треньор във втородивизионния Локомотив (София), начело на отбора временно застава Иван Георгиев-Саки. Открит остава въпросът кой ще замести Коилов на ръководния пост, предвид факта, че Саки не притежава необходимия лиценз, за да води тима във "В" група.

Зимната подготовка на ОФК Локомотив ще протече при домашни условия. Планират се поне 5 контролни срещи в игровия цикъл сряда-събота, като на този етап е уточнена датата само на една проверка - на 2 февруари с третодивизионния Надежда (Доброславци). Сред останалите спаринг партньори са четвъртоешелонният Ботевъ (Брусен), лидерът в есенното класиране в "А" ОФГ Монтана Бойчиновци, Балкан (Ботевград) и Расово.

Водят се преговори за привличането на няколко нови попълнения - вратар, двама защитници и халф, с оглед решаване на проблемите в отбраната на "червено-черните". Очаква се пълноценна подготовка с отбора да започнат десният халф-бек Алексзандър Петров и централният защитник Ивайло Желязков, които все още лекуват контузии, но се възстановяват.

© Павел Петров, Община Мездра

Шампионатът в Северозападната Трета лига ще бъде подновен на 24 февруари (неделя), като в първия пролетен кръг Локо (Мездра) приема четвъртия на полусезона Вихър (Славяново).

В есенното класиране мездренските "железничари" са осми с 22 точки. Начело е Спартак (Плевен) с 37 т., следван от Янтра (Габрово) с 35 и Бдин 1923 (Видин) с 32 т.