През 2017 г. той бил признат за виновен от Областния съд – Вилдесхаузен в Германия за опит за изнасилване. След осъждането му в чужбина той следвало да бъде под наблюдение на компетентните власти за срок от 5 години и да участва в програма за подпомагане на сексуални насилници. Д.К. заявил на съответните немски органи нерегистриран адрес и се завърнал в България. Впоследствие извършил грабеж, като за това престъпление през 2019 г. бил осъден от Районния съд в гр. Монтана.

През нощта на 10.10.2020 г. подсъдимият Д.К., с качулка и кърпа на главата, светейки си с фенер, влязъл в дома на 83-годишна жена от врачанско село. Нападнал я и се опитал да осъществи с нея принудителен полов акт. Пострадалата оказала съпротива. Успяла да вземе мобилния си телефон, избягала навън при съседите си, където потърсила помощ. Междувременно Д.К. напуснал чуждото жилище и се укрил.

Продължително време той е бил издирван от полицията. След установяването му бил задържан. Понастоящем Д.К. е в затвора в гр. Враца.

Престъплението срещу възрастната жена, за което е привлечен към наказателна отговорност, обвиняемият е извършил при условията на опасен рецидив.

Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото срещу рецидивиста.