Дори и след това, на 19.01.2016 г., Ю.М. извършил поредното посегателство, накърняващо правата на неговата майка, като отново й се заканил с убийство. За това деяние той бил осъден на „пробация“.

Отношенията между двамата били много напрегнати, съпътствани от вербална и физическа агресия от страна на Ю.М., поставящи под заплаха здравето и сигурността на майка му.

Около 12,30 ч. на 23.08.2020 г., след като предната вечер употребил значително количество алкохол, обвиняемият Ю.М. посетил дома на У.П. Пресрещнал я на входната врата, след което внезапно започнал да й нанася удари с ръце, насочени в областта на главата и тялото. Заканил й се с думите: „Ще те унищожа“. Изненадана от неочакваната поява на сина си и стресирана от арогантното му поведение, пострадалата не успяла да се предпази. Жената паднала и започнала да вика за помощ. Това не спряло обвиняемия, който без да се притеснява от страданията на майка си, продължил да упражнява насилие спрямо нея, да я заплашва и обижда. Едва с идването на сестрата на У.П., която чула виковете й, той преустановил побоя и бързо се оттеглил.

Пострадалата била в безпомощно състояние, със следи от кръв. Жената била транспортирана до спешното отделение в болницата в гр. Враца, а по-късно настанена за лечение в хирургичното отделение с диагноза „мозъчно сътресение“.

Предстои делото срещу обвиняемия Ю.М. да продължи в съда.