На официалния сайт на Окръжен съд - Враца е публикуван постановеният на 27 юни тази година акт по наказателното дело срещу Цветомир Димитров. Наказателен състав, въз основа на закона и доказателствата, е признал подсъдимия за виновен затова, че:

"На 03.01.2015 г., около 11.30 ч., в гр. Роман, на кръстовището на ул. „Димитър Благоев“ с ул.“Промишлена зона“, при управление на моторно превозно средство - лек автомобил „Сеат Леон“ с ДКН ВР 56 97 ВХ, собственост на Ц.И.Х., в населено място, в нарушение на чл. 21 ал. 2 ЗДвП при движение със скорост от 76 км/ч. е предизвикал ПТП и по непредпазливост е причинил смъртта на К. А. Т.от с.Лехчево, община Бойчиновци, област Монтана, починала на 03.01.2015 г., и на М. С. К. от гр. Банско, област Благоевград, починала на 13.02.2015 г. в МБАЛ - Разлог, като дееца след деянието е направил всичко зависещо от него за оказване помощ на пострадалите.”

Постановената присъда за бившия полицай е една година лишаване от свобода при първоначален "общ режим". Съдът е лишил Димитров от правото да управлява МПС за срок от четири години и го е осъдил да заплати на семействата на двете жертви по 70 000 лв., както и да плати разноските им по делото. Димитров ще заплати и направените в хода на досъдебното производство разноски на Окръжен следствен отдел - Враца и на Врачанския окръжен съд. Осъденият трябва за плати и такса върху уважените граждански искове в размер на 5 600 лв. в полза на държавата.

Присъдата може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок, считано от 27.06.2017 г., пред Софийския апелативен съд.