От "Връзки с обществеността" на съдебната институция поясниха, че пострадалият и жената били на гости при приятели, за което подсъдимият разбрал. Той пристигнал пред дома и настоявал да влезе, и когато получил отказ, заплашил, че ще влезе и ще избие всички. На мястото била повикана полиция. Подсъдимият се укрил преди служителите на реда да пристигнат, но продължил да заплашва с SMS-и. В следващите дни агресията на подсъдимия спрямо пострадалия продължила.

Въззивният съд изцяло възприе доказателствата, събрани от контролирания съд. "В тази връзка, оплакването на защитата и на самия подсъдим пред въззивната инстанция за недоказаност на обвинението, по което подсъдимият е признат за виновен и осъден, е абсолютно неоснователно", се казва в мотивите на Окръжен съд - Враца. Не бе уважено искането на подсъдимия и неговия защитник наказанието, наложено от Районен съд - Враца, да бъде намалено.

Присъдата, която Врачанският окръжен съд е потвърдил - "лишаване от свобода" за срок от девет месеца, като изтърпяването на наказанието се отлага за срок от три години. Решението на Окръжен съд - Враца е окончателно.