През първото полувреме домакините от Околчица се скъсаха да пропускат. Добри възможности за отбелязване на гол се разкриха пред Цветан Николов - на два пъти, Владимир Ангелов, Боян Цеков, Георги Янев и Иван Иванов. В повечето от тези ситуации отлични намеси имаше вратарят на Селановци Илия Гецковски, който успя да запази мрежата си суха преди почивката.

В 35-ата минута нападателят Веселин Кърлиев получи контузия и тъй като тимът от оряховското село не разполагаше с резервни състезатели, гостите останаха с 10 души на терена, което до голяма степен предопредели крайния изход от двубоя.

Пет минути след антракта Боян Цеков засече с глава центриране от корнер на Вангел Вангелов и изведе моравчани напред в резултата - 1:0. Три минути по-късно при почти идентична ситуация Цветан Николов се възползва от центриране от десния фланг на Владимир Ангелов и покачи на 2:0. В 69-ата мин. с удар от непосредствена близост Иван Иванов направи преднината на домакините класическа - 3:0.

В 75-ата. мин. Иванов пропусна дузпа, отсъдена от главния рефер Владимир Палански (ръководил перфектно мача) за нарушение в пеналта срещу централния бранител Цветомир Ралков. С майсторска намеса при изстрела от бялата точка отново се отличи стражът на селановчани Гецковски.

В 82-ата мин. гостите стигнаха до почетно попадение - негов автор стана капитанът Ирен Любенов, който изненада с диагонален удар влезлия след почивката голкипер на Моравица Пламен Маринов.

Секунди по-сетне обаче Иван Иванов се разписа за 4:1 - негов 27-ми гол през сезона, а крайното 5:1 оформи Вангел Вангелов секунди преди последния съдийски сигнал.

След този категоричен успех, който е 13-ти от началото на кампанията, Околчица (Моравица) се утвърди на четвърто място в класирането с актив от 42 точки и голово съотношение 80:41. Начело в подреждането четири кръга преди края на шампионата е Манастирище с 54 т. и мач по-малко, следван от Локомотив (Мездра) с 53 т. и Огоста (Хайредин) с 52 т. На пето място отново излезе Скала 2015 (Оселна) с 39 т., пред Дунав 2016 (Селановци) с 38 т. и мач по-малко.

В следващия кръг е регионалното дерби между Локомотив (Мездра) и

Околчица (Моравица). Двубоят е на 14 май, неделя, от 18:00 часа на

градския стадион.