Кметът пое ангажимент този проблем да бъде решен, като начерта няколко варианта за това:

„По моя молба и настояване, ОПУ и КАТ-Враца поставиха маркировка и полицейски патрул на Е-79 при входа на Мездра от към Враца и при разклона за стадион „Локомотив“. Причината беше именно сериозният трафик и честите инциденти, които ставаха в района.След тази намеса значително се подобри организацията на движението в този участък. Поемам ангажимент подобни патрули да има и в село Боденец.В случай, че това се окаже неефективна мярка, ще потърсим и вариант с поставяне на неравности по пътя. Още тази седмица ще разговарям с директора на ОПУ - Враца, за да се потърси начин за ограничаване трафика на тежковози през селото“, каза пред жителите на с. Боденец кметът инж. Генади Събков.

Той бе категоричен, че до няколко седмици на всички неосветени участъци в селото ще бъдат поставени осветителни тела. С приоритет ще бъдат улиците „Божур“ и „Вит“, като по тях ще се коригира и пътната настилка, тъй като са трудно проходими. Кметът отбеляза, че през 2018 година е планиран и ремонт на още една улица в селото - ул. „Шипка“, за което ще бъдат вложени 17 465 лева.

По време на събранието населението на Боденец очерта като главен проблем некачествената услуга, която ЧЕЗ предлага и те заплащат, а именно значително по-ниското напрежение по електропреносната мрежа, което е в несъответствие с техните договори. По думите на хората енергийният монополист доставя ток с напрежение 180 V, а не както е по договор 220-230. Не са малко и случаите, в които електроуреди са били повредени или изгорели поради ниското качество на тока. Многократно са писали жалби към ЧЕЗ, но без резултат.

Кметът пое ангажимент да обсъди проблема с регионалния мениджър и с изпълнителния директор на електроразпределителното дружество и изрази надежда, че въпросът ще бъде разрешен.