Самото преместване на датата на двубоя е достатъчно доказателство за професионализма и феърплея от страна на „железничарите“ от Мездра. Момчетата на старши треньора Николай Нинов показаха характер, бореха се за всяка топка, но падналият гол в 18-а мин. малко разконцентрира играта им. Все пак те успяха да задържат резултата с минималната разлика до края на първото полувреме и на почивката двата отбора се оттеглиха с минимална преднина за домакините.

Втората част започна също с домакивски натиск, но бранителите в „черно-бяло“ успяваха да се противопоставят на атаките на вихренци. В 60-а минута обаче, след бърза контра на домакините , Благовест Ленков успя да удвои преднината за своя отбор.

След второто попадение мездренчани се вдигнаха и създадоха няколко добри положения пред вратата на „Вихрен“. Така в 70-а, само 10 минути след второто попадение на домакините, последва хубава атака на „железничарите“ , при която Пламен Венелинов бе точен за 1:2 и върна интригата в двубоя. Радостта от попадението обаче бе твърде кратка, тъй като 3 мин по-късно – 73 мин., в ответната атака Десислав Русев от домакините възстанови разликата от два гола.

До края на срещата и двата отбора сътвориха няколко красиви ситуации, но до нови попадения така и не се стигна.

След тази загуба, отборът на „Локо“(Мездра) заема 10 място във временното класиране с 4 точки и отрицателна голова разлика 5:8 (-3)

Двубоят бе ръководен от съдийска бригада в състав- Георги Гинчев от Велико Търново, с асистенти Милен Арабаджиев от старата столица и Тихомир Колев от Габрово. Четвърти съдия - Владимир Велев от Велико Търново, и делегат на БФС – Александър Димитров от Плевен.