В списъка с имената на клубовете, получи забрана за регистрация на нови футболисти, освен елитните Ботев Враца и Крумовград, са втородивизионният Литекс, четвъртодивизионният Верея (Стара Загора), както и вече несъществуващият Царско село.

В официалния сайта на ФИФА не са посочени причините за санкциите.

Забраните за картотекиране на нови футболисти се налагат от Централата при загубени съдебни спорове и неизплатени задължения към играчи, треньори и други клубове.

Ръководството на Ботев Враца съобщи, че има наложена забрана от ФИФА за картотекиране на нови футболисти по време на зимния трансферен прозорец. Санкцията е свързана с дължима сума към бившия футболист Лукас Брамбила, който записа 6 мача с екипа на Ботев през изминалия сезон.

"Ръководството на Ботев би искало да внесе яснота относно информацията свързана с наложената забрана от ФИФА за картотекиране на нови футболисти по време на зимния трансферен прозорец.

Бихме искали да ви информираме, че действително има наложена такава рестрикция, която е свързана с минимална дължима сума към бившия футболист Лукас Брамбила, който записа 6 мача с екипа на Ботев през изминалия сезон.

Уваряваме ви, че в най-кратки срокове, задължението ще бъде изчистено и Ботев няма да има проблеми при картотекирането на нови футболисти през зимния трансферен прозорец", гласи изявление, публикувано на клубния сайт. като на официалния сайт на ФИФА не е посечена причината за санкцията.


Източник: gong.bg