В следобедните и вечерните часове на 24 и 25 ноември, в резултат на валежи от дъжд и сняг, ще има повишения на речните нива в целия басейн, уточняват от МОСВ. По-значителни повишения са възможни във вечерните часове на 24 ноември и през нощта срещу 25 ноември във водосборите западно от река Искър.

Очакват се повишения на речните нива и в Черноморския басейн. Такива се прогнозират във водосборите на реките южно от Варна. „По-значителни повишения са възможни във водосборите на реките Средецка, Факийска, Ропотамо, Дяволска и Велека“, посочват от МОСВ. След понижаване утре и в петък, в събота се очакват нови повишения на речните нива, по-значителни - в следобедните и вечерните часове, във водосборите на южночерноморските реки.

Покачване на водите ще има и в Източнобеломорския басейн през следващите дни - прогнозите са за речните нива в долните части от водосбора на Тунджа и на Арда. В резултат на валежи от дъжд и сняг в събота ще има повишения на речните нива в целия водосбор, казват още от МОСВ.

Времето днес ще бъде предимно облачно, на отделни места, главно преди обяд, със слаби валежи от дъжд. Вятърът още сутринта ще отслабне, по-късно през деня ще се ориентира от запад-югозапад и ще започне затопляне. Преобладаващите максимални температури ще са между 7° и 12°, в София - около 9°, съобщиха по-рано от Националния институт по метеорология и хидрология.

Източник: nova.bg