Днес на отделни места главно в планинските, северозападните и крайните източни райони ще превали краткотраен дъжд, възможно е и да прегърми. Очакваните количества са между 1 мм и 5 мм. В петък на отделни места в планините в западната половина от страната ще превали краткотраен дъжд. Количества отново няма да превишават 5 мм.

В събота на места в Западна и Централна България ще има краткотрайни валежи от дъжд, на места интензивни и с количества между 1 мм и 5 мм, но може да достигнат и между 15-20 мм.

МОСВ следи и обемите в 52 значими язовира в страната. В момента те са пълни на 77% от сумата от общите им обеми, което е с 0,1% по-малко в сравнение с вторник.

Според данните на МОСВ язовир "Панчарево" и язовир "Пчелина" преливат, а язовир "Студена" се изпуска контролирано.

Оперативните звена в четирите басейнови дирекции в МОСВ бяха активирани със заповед на министър Юлиян Попов на 16 юни след наводненията в западната част на страната. Това е превантивна мярка за осигуряване безопасността на хората и стопанските обекти при предупреждения от Националния институт по метеорология и хидрология за значителни валежи и се привежда в 24-часов режим на работа до преминаване на опасните метеорологични явления.