Зам.-кметът на Враца Мария Попова съобщи, че през последната седмица в Община Враца са постъпили редица сигнали от граждани във връзка с повишаване запрашеността в града, което се дължи на ремонтните дейности по Водния цикъл. Всички улици, които са разкопани от дейностите по Водния цикъл във Враца, ще бъдат ръсени с вода, реагираха бързо и адекватно на недоволството на хората общинарите. Оросяването вече започна, от площад „Св. Софроний Врачански“ (бивш „Благоев”).

"Целта на ръсенето с вода на улиците е, да се намали запрашеността на въздуха в града, а също така и заради високите температури“, обясни зам.-кметът Мария Попова, която обиколи всички обекти, включени в графика на ръсенето с вода.

Улиците, на които ще бъде извършено оросяване, са „Любен Каравелов“, „Цар Самуил“, „Леденика“, „Беласица“, „Осогово“, „Бенковски“, „Иван Рилски“, както и тези при блоковете „Химици“, в района на кв. "Металург" и кв. "Кулата".

Оросяването при сухо и горещо време ще се прави превантивно, за да се намали запрашеността на въздуха в града, увери Попова.