Ангажиментът за подкрепа на болничното заведение е заявен от кмета на Общината Цветна Ценков при срещата с министъра на здравеопазването Асен Меджидиев, който беше на посещение във Видин миналата седмица. Освен това и тази година в общинския бюджет ще бъдат заложени финансови средства за изплащане на стипендии на студенти от Видин, обучаващи се за здравни специалисти в Русенския университет "Ангел Кънчев", посочват още от Общината. Министърът е поел ангажимент, че Министерство на здравеопазването ще осигури финансов ресурс за ремонта на детското отделение, както и за закупуване на апаратура, която е необходима за отделенията по ушно-носно-гърлени болести и по очни болести.

Друга обсъдена тема е липсата на денонощна аптека във Видин. Макар създаването на такава да е преди всичко въпрос на частна инициатива, бяха набелязани конкретни мерки за осигуряване на денонощен достъп на жителите на област Видин на първо време поне до най-масовите медикаменти, за което Община Видин също е готова да съдейства, съобщават от общинската администрация.

Проблемите на болницата, свързани най-вече с липсата на кадри, бяха обсъдени в края на миналата година на среща между директора на лечебното заведение, областния управител, кмета на общината и директора на Регионалната здравноосигурителна каса.