След произнасянето на клетвата, досегашният кмет на Община Видин Огнян Ценков предаде на новия градоначалник д-р Цветан Ценков атрибутите на властта – кметската огърлица, символичните ключ и печат на Общината. Той му пожела да обединява хората и да милее за Видин. От своя страна, приемайки знаците на властта, д-р Ценков заяви: „Съзнавам голямата отговорност, която ми предстои. Надеждите, възлагани на мен и общинската администрация, която ще ръководя, са огромни. И те са Видин да стане наистина един достолепен град на картата на България. И, както обичам да казвам, за него да се говори като за перлата на Дунава. Ще направя всичко по силите си, за да обединя усилията на всички, представени в тази зала, ще работя много активно с новоизбраните кметове, независимо от тяхната партийна принадлежност, в името на Видин“. Той допълни, че не е привърженик на политическата конфронтация, ще си сътрудничи с всички, които биха подкрепили каузата Видин през следващия мандат, за да живеят хората по-добре, градът ни да се превърне в едно от най-добрите места за живеене в България и за нашия прекрасен край да започне да се говори и на централно, и на европейско ниво.

Заседанието продължи работата си под ръководството на доайена в Общинския съвет – Николай Цветков. То пристъпи към избор на нов председател, като за тази цел бе определена тричленна комисия. Номинираните бяха трима – Огнян Ценков от ПП ГЕРБ, Генади Велков от Местна коалиция СДС и Борислав Василев от групата на БСП за България. Най-много гласове за председателското място - 18 от общо 33-ма дали своя вот, събра досегашният председател на местния парламент Генади Велков.

След приключване на заседанието д-р Ценков бе въведен в кабинета на градоначалника от своя предшественик Огнян Ценков. Пред медиите новият кмет коментира, че през мандат 2019-2023 ще надгражда направеното, въвеждайки нови правила в различните сфери на развитие на Общината – от организацията на движението до извършването на услуги като почистване и озеленяване, като заложи на привличането на мощни инвестиции и ще разчита на подкрепата на правителството, на хората във властта, за да бъде осигурено с общи усилия добро бъдеще за Видин.

По-късно днес д-р Цветан Ценков се срещна със служителите от Общинската администрация, общинските предприятия и направления. В обръщението си към тях той каза, че най-важното е работещите в Общината да бъдат в услуга на хората, да развиват своя потенциал и да превърнат местната институция в модерна и просперираща.