© Община Видин

След полагането на клетвата и подписването на клетвените декларации, в.и.д. кмет на Община Видин Юлиян Петров връчи символите на властта на д-р Цветан Ценков, който поема управлението за втори пореден мандат.

Новоизбраният кмет се обърна към присъстващите, като в своето изказване благодари първо на екипа, с който е работил по време на предизборната си кампания. Той изрази разочарованието си от негативизма и нападките срещу него и неговото семейство по време на тази кампания, което е изключително неприемливо поведение за хора в 21 век. Д-р Ценков заяви, че въпреки усилията да се дискредитира работата на кмета и Общината в предишния мандат, започнатото ще бъде завършено.

Заседанието продължи работата си под ръководството на най-възрастния общински съветник – Тодор Вълчев. За провеждането на избора на нов председател на местния парламент бе определена тричленна комисия. И тримата предложени кандидати – Генади Велков от Местна коалиция СДС (НДСВ, НОВОТО ВРЕМЕ), Валери Димитров от ПП ГЕРБ и Валери Сираков от ПП „Възраждане“ не събраха необходимия брой гласове и процедурата се проведе отново.

На второто гласуване резултатът бе 16 гласа за Генади Велков и 12 за Валери Димитров. Комисията отчете 4 празни плика и една недействителна бюлетина. Така че председател не бе избран (за това са необходими 17 гласа от общия брой - 33 на общинските съветници).