Както MediaNews писа, уволнението на Стефан Стефанов тогава предизвика не само възмущение, но и притеснение за съдбата на училището. Според запознати, обществена тайна е, че от доста време насам усилено се търсят начини за преместването на професионалната гимназия в някой от по-големите градове, а сградата и дворът на училището да станат нечия собственост. По думите на учителите, мястото представлява апетитна хапка за нечии интереси.

Скоро след това, на мястото на уволнения директор на Професионалната гимназия по каменообработване в романското село Кунино Стефан Стефанов, бе назначена наследницата на известна литературна династия Яна Орлинова - внучка на писателя Орлин Василев и щерка на поета Орлин Орлинов, автор на култовата "Ода за СССР”.

Днес, след 4 години, стана ясно, че Яна Орлинова вече не е директор, а длъжността се изпълнява от временно назначен ръководител.

В момента в Министерството на културата, под чиято егида е училището, се провежда конкурс за заемане на длъжността „Директор”.