© РУО Враца

Системата за определяне на резултатите при провеждането на конкурс за длъжността „началник на регионално управление на образованието“, отново определя интервюто като решаващ етап.

Комисията одобри три различни варианта на тест. Всеки тест включва 40 затворени въпроса. Максималният резултат точки от теста е 5,00 точки. Минималният резултат, при който кандидатът ще се счита за успешно издържал теста е 3,50 точки за 28 верни отговора. Времето за решаване на теста е 60 минути.

Интервюто е с по-голяма относителна тежест, поради което резултатите от теста ще се умножат с коефициент 4, а резултатите от интервюто ще се умножат с коефициент 5. Минималният резултат, при който кандидатът ще се счита за успешно издържал интервюто, е 4,00 точки.

Въз основа на отговорите на кандидата всеки член на конкурсната комисия вписва своята преценка във Формуляр за преценка на кандидати от интервю - Приложение № 6 към чл. 42, ал. 4 от Наредбата за провеждане на конкурсите и подбора при мобилност на държавни служители.

Общият резултат, вписан във Формуляра за преценка на кандидати от интервю на всеки член на комисията, е средноаритметична величина от оценките по отделните компетентности по 5-степенна скала. При постигнат на интервюто резултат под минималния 4,00 кандидатът не сформира окончателен резултат и не се класира.

Окончателният резултат на кандидата е сбор от резултатите, получени на теста и на интервюто, умножени съответно с коефициенти 4 и 5, определени от комисията.