На най-високото място в центъра на селото се изгражда кокетна беседка, в която жителите и гостите на селото ще могат да отдъхват и да общуват. За новата придобивка разказва Дафина Кръстева - временно изпълняваща длъжността Кметски наместник.

Тя поясни, че проектът се изпълнява от Сергей Цеков от съседното село Ослен Криводол, а негови помощници са хора от селото – доброволци, които с огромно удоволствие участват в изграждането на беседката и зоната за отдих.Вече са подменени и старите пейки в района около беседката.

Дафина Кръстева сподели, че макар и малко, средствата ще стигнат за изграждането на беседката, както и за оформянето за зелените площи около нея. Единственото, което на този етап е трудно постижимо, това е създаването и на детски кът около беседката. Тя подчерта, че ще се търсят спонсори за закупуване и монтиране на детска пързалка и катерушка, тъй като в селото има деца, но няма къде да си играят.

За самата беседка и изграждането й разказа майсторът Сергей Цеков.Според него, всички смятат, че това е лесна работа, но съвсем не е така. Има си тънкости, които трябва да се спазват.

Накрая кметицата каза, че хората се радват на всяко ново неща, което се прави в селото, и изрази надежда, че тази нова придобивка ще се превърне в любимо място и за младежите, и за възрастните в Лик.