Събитието отбеляза края на най-важните дейности по проекта. Селектирани са над 1500 туристически обекта и атракции в целия румънско-българския трансграничен регион. Те бяха разпределени в 5 туристически категории, които залегнаха в петте туристически маршрута на трансграничния аудио пътеводител в категориите история, религия, развлечения, спорт и здраве.

По време на семинара бяха представени възможностите на сайта на Трансграничния аудио пътеводител, неговата аудио версия и мобилното приложение, като нов туристически продукт, от който могат да се възползват различни заинтересовани страни. В новия пътеводител са включени над 1500 туристически обекти от всички области от двете страни на река Дунав.

Туристът ще може да се запознае с всеки един от тях и да изслуша информацията за него, посредством чрез набиране на специфичен телефонен номер с код, представляващ кода на всеки един обект, включен в пътеводителя, чрез сваляне на приложение за мобилни устройства и чрез отделен раздел на сайта на проекта. За най-значимите 100 обекта са направени и видео-клипове.