Йоанна Аспарухова е завършила "Хореография" в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство (АМТИИ) в Пловдив. Тя е лицензиран инструктор по зумба и от няколко години води този нетрадиционен курс по танци, аеробика и фитнес.

През новия творчески сезон 2017/2018 г. в Dance Center "Yoanna" ще се водят занимания по зубма за начинаещи и напреднали, както и по народни танци за любители. Груповите тренировки по зумба се провеждат в понеделник, сряда и петък от 19:00 часа, а репетициите на "хорцата" са във вторник и четвъртък - от 18:00 часа за начинаещи и от 19:00 часа за напреднали.

Официалното откриване на в Dance Center "Yoanna" беше ознаменувано с изискан купон в популярния мездренски ресторант "Милениум", по време на който се вихриха луди танци до ранни зори.

"Страхотно начало, не че е имало край… Благодарим от сърце на неотразимата Йоанна Аспарухова за страхотните подаръци! Нова зала - нов късмет и смело напред!”, написа по този повод в социалната мрежа една от най-запалените любителки на зумба танците Поля Цветкова. "Коя е тайната на успеха във всяко начинание! Тя е закодирана в самата дума: Учение, Силна воля, Последователност, Емоционална интелигентност, Харизма!

"Луд Гидия“, "Свирец-Игралец“ и всички "Зумбички“, пожелавам на всички нас всяко едно от тези качества от сърце! Късмет и успех в начинанията и през новата творческа година!”

Какво е зумба?

Зумбата е уникален фитнес танц, създадена през 90-те години на миналия век от колумбийския танцьор и хореограф Алберто "Бето" Перез. Веднъж той си забравил музиката за неговата хореография и за да не провали заниманието, решил да импровизира като комбинира традиционните салса и меренге ритми от касетите, които носел със себе си. По този начин направил един нетрадиционен клас по аеробика, които за кратко време става популярен не само в родината му, но по целия свят. През 2000 г Перез се премества в САЩ, започва да работи с Алберто Пърлман и Алберто Агион, с които по-късно лицензират Зумба и създават компанията "Zumba Fitness".

Под звуците на автентични латино ритми като салса, меренге, фламенко, самба, кумбия, регетон, бачата и други танцови стилове, при Зумбата се изпълняват движения от аеробиката, хип-хопа и латино танците, дори от източните бойни изкуства. Практикуването й изисква огромен аеробен разход на енергия. Според специалистите при нейното практикуване се горят повече калории, отколкото при фитнес тренировка. Оказва положително въздействие върху всички мускулни групи и стави, като най-голямото натоварване пада върху бедрата, ханша, коремните мускули и талията

Няма сложни движения, нито сложни хореографии, не ви е нужен партньор за танци, нито предварителна подготовка. Нужно ви е само добро настроение. Зумбата е един ефективен способ за извайване на стройно и красиво тяло като през цялото време се забавлявате. Един лесен и достъпен начин да се отърсите от стреса на ежедневието. и да се заредите с позитивна енергия.

Заповядайте да се забавляваме заедно! Животът е по-добър, когато танцуваш!