Празничната програма продължи с дегустация на над 70 баници, приготвени от майстори от над десет читалища в региона. Всички атрактивни тестени изделия се оценяваха от жури, с председател - шеф Любомир Тодоров, завършил в Професионалната гимназия по търговия и ресторантьорство във Враца. Членове на комисията бяха още инж. Петя Янчик - преподавател в ПГТР и Цветана Александрова от село Баница. Тази година участниците се състезаваха в две категории – сладка и солена баница. Докато журито оценяваше тестените изделия, гостите на празника се насладиха на тематична фолклорна програма, в която участие взеха – талантливият изпълнител Юри Крумов и самодейци от читалища в Северозападна България.

В категорията „традиционна солена баница“ първо място взе Мика Попова от Руска бяла, следвана от тринадесетгодишния ученик от ОУ „В.Левски“- Враца Християн Вълков, който представяше читалището в Косталево. Трета по майсторлък е Гергина Тодорова от Горно Пещене. В същата категория за местни баници първо място получи Мария Цветанова, втората бе за Цветана Александрова, а трета е Румяна Василева.

При сладките баници победи Деница Ценова от Паволче, следвана от Геновева Вълкова от Косталево и Сашка Луканова от Враца. Сладките баници от Баница с награди са тези на Лиляна Борисова, Теменужка Николова и Елка Георгиева. Всички получиха грамоти и домакински съдове.Пет поощрителни награди даде журито, а шест майсторки от Баница получиха грамота и премия от 20 лв. от кмета Любен Нинов.