© ПП ГЕРБ-Враца

Евродепутатът Андрей Новаков бе категоричен, че трябва да има повече кметове като кмета на село Баница. „За 1 година – ремонт на детска градина, 1 детска площадка, 1 парк, 1 улица с водопровод. Впечатлен съм от личната ангажираност и личния финансов ресурс, който е вложим кметът на село Баница за изграждането на детска площадка. Късметлии сте, че ресорният министър е от Враца. Кметът на Враца е с най-висок резултат в държавата. Пожелавам ви да имате още ремонтирани улици и да продължите да работите заедно успешно за хората“, поясни българският евродепутат и изрази очаквания за бъдещия празник на баницата.

Министър Аврамова изрази благодарност към кмета на населеното място за усилията, за труда и за финансовите средства, които лично е вложил в реализирането на детска площадка в селото. Аврамова уточни, че правителството влага огромен финансов ресурс в пътна инфраструктура. В отговор на поставени въпроси във връзка с трафика в селото, министър Аврамова пое ангажимент за изграждане на съоръжения за намаляване на скоростта в селото. „Стремим се да изведем трафика извън селата, като изграждаме обходни пътища към момента. Строителството на скоростния път Мездра – Ботевград предвижда извеждането на трафика извън с. Новачене, с. Скравена, с. Люти дол“, поясни Аврамова.

Със средства от бюджета на Община Враца са реализирани проекти като подмяна на водопроводна мрежа на ул.“Брацигово“ – 670 л.м и ул.“Гео Милев“ – 202 л.м от ВиК – Враца, на стойност 23 740 лв., ремонт на улична мрежа на ул. .“Брацигово“, на стойност 60 998,00, монтиране ограда на гробищен парк, на стойност 10 045,15; реконструкция в детска градина /обособяване на нови санитарни помещения за деца и персонал, на помещения за домакин и педагогически персонал/, на стойност 9 783,40; изграждане на бетонова основа за детска площадка и парково осветление, на стойност 4 000,00 лв.; доставка на трактор, на стойност 21 000,00 лв.

Със средства от Национална кампания на ПУДООС „Възстановяване на паркова зона в центъра на с. Баница“, на стойност 9 999,80 лв. Изграждането на детска площадка е със собствени средства на кмета на селото, на стойност 13 000 лв., готов е първи етап – монтирани са детски съоръжения и беседка, предстои монтиране на ограда и ударопоглъщаща настилка.