"Ремонтите там са започнали", каза кметът на Червен бряг Данаил Вълов. "Това ще реши проблема, докато се въведе в експлоатация мостът, който се изгражда от агенция "Пътна инфраструктура" на републиканската пътна мрежа, новият мост, който се изгражда при село Чомаковци", заяви кметът.

Пусковият срок на този мост е краят на май, началото на юни 2019 година. Понтонният мост, за който настояват да бъде изграден, и за който президентът Румен Радев звънна на военния министър Красимир Каракачанов, е от военновременните запаси.

По думите на Вълов има разрешение от Министерство на отбраната този мост да бъде изваден от военновременните запаси. Решението е в ръцете на Министерство на регионалното развитие. Той се съхранява при тях и чакаме такъв документ, за да може след това да предприемем необходимите действия за получаването на моста, транспортирането и монтирането, което също ще изисква време", допълни кметът на Червен бряг Данаил Вълов.

По информация от инициативния комитет се очаква разрешение на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за изграждане на моста.

Източник: news.bg