Работата включва бране на аспержи /отрязване с нож/ и събирането им в касетки /колички/ или в трактор. Изисква се физическа издръжливост, тъй като работата изисква ходене по полето, вдигане на касетки, навеждане за отрязване на аспержите и носене на тежки материали. Опит в бране на плодове/зеленчуци не се изисква. Във фермата работят българи, поради което не се изискват познания по английски език.

Работи се между 42 и 48 часа седмично. Възможно да има дни, в които се работи над 8 часа и такива, в които изобщо не се работи. Работата зависи и от климатичните условия.

Заплащането е 7.38 британски лири/час (за лица м/у 18-24-годишна възраст) и 7.83 британски лири/час (за лица над 25-годишна възраст) Работодателят предлага настаняване в мобилни къщи /каравани/, 4 - 6 лица в каравана.

Представители на компанията ще проведат информационен ден, на който ще дадат подробна информация за условията на работа, настаняването, начина за кандидатстване и подбора на работници. Той ще се състои на 8 февруари 2019 г. в гр. Монтана /в хотел „Огоста“/ от 10,00ч.