Турнирът се провежда за пета поредна година в чест на празника на Перник - Св. Иван Рилски. Атрактивната надпревара беше открита от кмета на града д-р Вяра Церовска и от областния управител д-р Александър Александров. В турнира взеха участие 13 отбора с общо 71 състезатели.

Мъжкият отбор на СК Спартак - Враца в състав: Ивайло Флоров, Николай Милушев и Румен Николов, се класираха на почетното пето място. Женският отбор на врачанската полиция в състав: Катя Василева и Ани Цанова, също се класира на пето място. В индивидуалната надпревара най-добрия ни стрелец при жените Катя Василева спечели бронзов медал

В комплексното класиране СК Спартак - Враца се нареди на трето място. Купата спечели отборът на ОДМВР - Плевен, следвани от този на Академията на МВР.

Отличен дебют направиха новите попълнения в отбора по стрелба Ани Цанова и Ива Иванова с петото място при отборната надпревара на жените.

Следващото състезание, на което са и организатори стрелците на СК Спартак - Враца, е традиционният местен турнир по стрелба с пистолет по случай Празника на българската полиция, който ще се проведе на 8 ноември на стрелбището при УТК „Дъбника“.