Семейството живее в крайна бедност, затова грижите на мобилния екип на Семейно-консултативния център в Берковица са да получи адекватни грижи и подкрепа - записване за личен лекар на бебето и регистриране за получаване на полагащата й се социална помощ, памперси, козметика, аксесоари. В резултат на усилията детето остава в семейството. Осигурени са редовно посещение на личен лекар и поставени имунизации, както и хумана и медикаменти.
Това, което предстои е съдействие пред общинската администрация за закупуване на фургон, в който семейството да живее, съдействие за ТЕЛК решение за майката, работа по семейно планиране.

В друго семейство растат заедно 6 деца. Фамилията живее в една стая, иззидана с тухли, в която има само две легла, на които спят всички. Майката се грижи за домакинството, а бащата работи „на парче“, където ежедневно му заплащат. Получават детски помощи за всички деца. Майката има завършен само 2-ри клас, има желание да продължи образованието си и към момента се обучава по Програма.
Екипът на Семейно-консултативния център работи със семейството още от самия си старт. Самите те търсят подкрепа от специалистите винаги при необходимост. Едно от децата е съпроводено до детски педиатър в гр. София за специализиран преглед и поставяне на диагноза, където е установено, че има изоставане във физическото развитие. Предстои записване на две от децата в детска градина.

7- годишната дъщеря на майката Ж. Г. (27 г.) и бащата Г. Г. (26 г.) от гр. Вършец е със сериозен здравословен проблем – физическо увреждане и тежка умствена изостаналост. Живеят в масивна тухлена къща в кв. „Изток“, собственост на родителите на Г. Подкрепяни са основно от майката на Г. – Н., която се грижи за домакинството, и също живее в къщата.
Семейството е задружно и споделя, че не желае да изоставя детето си, въпреки многото грижи, от които се нуждае то. Екипът съдейства за записване на момиченцето в Помощно училище – Берковица, където психолог й помага да се адаптира. В Семейно-консултативния център ежедневно работят с деца и семейства в риск и по превенция на детските бракове и ранните раждания.