Трите нови помещения са ремонтирани изцяло със средства от Агенцията за социално подпомагане. Всяка една от службите към Дирекцията ще разполага със самостоятелно работно помещение, което ще улесни и достъпа на гражданите, и качеството на услугите, и условията на работа за служителите. Тази придобивка стана възможна с изключителното съдействие и разбиране от страна на ръководството на Областна пощенска станция, както и на упоритата работа на директорите на Дирекция „Социално подпомагане” във Враца и Мездра.

Специални гости на откриването бяха кметът на Роман Валери Ролански, заместник-кметът Соня Тинчева, Марияна Мишева - ръководител на Областната пощенска станция, Мария Търнавска - директор на Регионална дирекция "Социално подпомагане" – Враца, Нели Стоянова - директор на "Социално подпомагане" - Враца, директори на училища в гр. Роман и директорите на двата Комплекса за социални услуги за деца сираци и деца с увреждания.

Директорът на Дирекция "Социално подпомагане" - Мездра Капка Нецова поздрави гостите и изрази своето задоволство и благодарност от името на служителите за разбирането и съдействието за реализирането на този дългогодишен проект.

Децата от Комплекса за социални услуги за деца сираци поздравиха гостите с кратка литературно-музикална програма.

Отец Огнян Георгиев отслужи водосвет, освети иконата на "Св. Богородица", която директорът на Средно училище "Васил Левски” Христина Петкова подари на новодомците, и благослови присъстващите. Той пожела здраве и благополучие на служителите и на гражданите на Роман, които ще ползват услугите на социалните работници. Отецът подчерта, че особено днес социалните работници са призвани да осъществяват една нелека мисия, която изцяло е свързана с християнските добродели за добротворство човеколюбие.

Кметът на Роман Валери Ролански и директорът на Регионална дирекция "Социално подпомагане" Мария Търнавска прерязаха символично лентата на новата социална придобивка за града.

Служителите получиха подаръци и цветя за новия си дом и изразиха удовлетворението си от възможността да бъдат максимално полезни в своята отговорна и високо хуманна работа.