Още с първата си ситуация гостите от Варна стигнаха до гол. Виктор Митев центрира от фал в наказателното поле, където защитата на домакините заспа, а от тази груба грешка се възползва Александър Цветков, който от близка дистанция матира Васил Симеонов.

В 12-ата минута Димитър Буров центрира в наказателното поле, където бранител на Спартак отклони подаването към Антон Тунгаров, който с глава не остави шансове на стража.

В 21-ата минута футболистите на Николай Митов направиха бърза атака, която завърши с удар на Кевин Беманга, но кълбото прелетя високо над целта.

В края на първата част Ахмед Ахемдов опита много труден удар от въздуха, но не намери рамката на вратата, пращайки топката в аут.

В 60-ата минута Монтана опита бърза атака, която завърши с много силен шут на Кевин Беманга, но далеч от целта.

Малко преди края на двубоя гостите бяха близо до победата, след като се получи сериозно разбъркване в наказателното поле. Айвън Ангелов намери на границата на наказателното поле Георги Иванов, който не се забави и стреля, но от голлинията Франк Есума успя да избие топката. Това бе и последната интересна ситуация в сблъсъка от 13-ия кръг.

По този начин Монтана остана на второто място с актив от 25 точки. Гостите от Варна пък се изкачиха до четвърта позиция с 23 пункта.

Източник: sportal.bg