В рамките на проекта се предвижда закупуване на електромобил, който да бъде оборудван с мобилен презентационен сет, включващ лаптоп, WIFI, озвучителна техника за открито, мултимедия (екран и проектор), тента, маса и столове за работа на пулт, организиране на демонстрационни литературни сцени, разработване на пилотни литературни маршрути. Ще бъде създадена и дигитална платформа с цел представяне на автори от Северозапада и Норвегия на три езика – български, английски и норвежки. Във Видин ще бъде организиран Фестивал на книгата, на който ще бъдат представени съвременни автори от целевите региони пред широката аудитория и др.

Проектът ще бъде съпътстван от информационни кампании в различните етапи от своето изпълнение. Това ще спомогне привличането на целевите групи, информираността на местното население, разпространението на резултатите след приключването на проекта, както и ще осигури неговата устойчивост и отзвук.

Общият бюджет на поканата за набиране на проектни предложения е 1 582 353 евро. Cрокът за набиране на проектни предложения е 3 декември, а общинските съветници във Враца вече дадоха зелена светлина за кандидатстване.


Източник: kmeta.bg.