© Младежки дом - Монтана

Кметът на Община Монтана Златко Живков ще открие второто издание на вкусното предизвикателство на 26 ноември в 11.00 часа.

Професионално жури ще оцени ястията на участниците и ще определи победителите. То ще бъде оглавено от Ели Лозанова, организатор на събора за традиционни занаяти и ястия “Бабина душица”. Заедно с нея своето компетентно мнение ще дадат Петя Младенова – майстор готвач в ресторант „Житомир“, Венцислав Светославов – главен готвач в ресторант „Аугуста“ и Калина Ерденкова – майстор сладкар в сладкарница „Огоста“. Освен вкусови качества, те ще търсят и най-естетически поднесените кулинарни изкушения.

По време на кулинарния конкурс „Шарена трапеза“ ще бъде представена книгата „Вкусно в Северозапада“. Специално за нейната презентация пристига авторът ѝ Илиан Илиев, който е роден в Монтана, но живее в Кеймбридж - Англия. Шеф Светлана Илиева - финалист в кулинарното шоу "Hell`s Kitchen" и участник в предаването на „На кафе“ на NOVA телевизия, шеф Владимир Тодоров - Готвач на годината и посланик на добрата храна - Кaufland и шеф Петко Костадинов – инструктор сладкар, които са съпричастни към книгата, също ще присъстват на представянето и ще дават автографи.