Целта на конкурса е да се съхрани и популяризира българската традиционна и модерна кухня, да се даде възможност за изява на непрофесионални готвачи и любители на кулинарията, а конкурса да се утвърди като значимо събитие в културния календар на Община Монтана.

„Каним всички непрофесионални готвачи, без ограничение на пол и възраст, които обичат да готвят и се намират на територията на Община Монтана”, каза директорът на институцията – Асен Асенов.

Участниците в предизвикателството ще мерят кулинарни умения в четири раздела: предястия, основни ястия, десерти и хляб (домашен, пита, погача).

Всички те ще трябва да донесат готовите ястия на 30 ноември между 9.00 и 10.30 часа, уточняват организаторите. Заявки за участие се приемат до 28 ноември на: имейл: omd_montana@abv.bg, съдържащ: трите имена, дата на раждане, населено място, име на ястието/изделието, рецепта, в кой раздел участва, чрез записване на телефон: 096/305 103 или на място в Общински младежки дом, бул. Трети март, №98.

Компетентно тричленно жури ще оцени в самия ден най- атрактивните и апетитни ястия, които впечатляват освен с вида, но и с вкусовите си качества. Най- добрите кулинари заслужено ще получат награди , а след края на конкурса, всички участници и гости ще опитат от апетитните творения.


Източник: montana24.net