Мъжът се представил за служител от МВР, поискал номера на мобилния й телефон и жената се доверила на "служителя на реда”. Веднага след това мнимият полицай й позвънил и обяснил, че са по следите на телефонни измамници. Престъпникът й обяснил, че трябва да изпълнява техните указания, за да помогне за залавяне на алоизмамниците. Жената събрала наличните в къщата си пари - 560 лв., които оставила на външна порта на къщата си. Около 12:30 часа непознат мъж взел парите.

По случая е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител.

Във връзка със зачестилите случаи на телефонни измами, засягащи възрастни хора и нова уязвима рискова група - децата, по инициатива на Районно управление "Полиция" - Враца, съвместно с Районната прокуратура и Община Враца, е подета кампания сред населението на територията на Областната дирекция на МВР. Пред ученици и възрастни хора са представени проблемите „Телефонни измами” и „Кибертормоз”.

Вчера в Начално училище “Св. Софроний Врачански” е проведена среща-беседа с учениците от IV клас. Такава е осъществена и с ръководството на Средно училище "Христо Ботев“ и в Основно училище “Васил Левски” в областния център. Целта на срещите е информираност на учениците за възможността за извършване на телефонни измами, в които жертви са малолетни и непълнолетни лица.

Възрастните хора са рискова група, като потенциални жертви на телефонните измами. В Клуба на инвалида във Враца е проведена среща, на която присъстваха 30 граждани. В Пенсионерския клуб и в Клуба на инвалида в Бяла Слатина полицейски служители са изнесли беседа на тема "Телефонни измами”. Жители на селата Алтимир и Галиче също са били запознати с механизма на телефонните измами.