© НЧ "Просвета-1925"

Библиотекарят Димитрина Иванова запозна малчуганите от IV възрастова група „Дядовата ръкавичка“ с традициите и обичаите на поредицата пролетни празници - Лазаровден, Цветница, Великден. Децата изгледаха мултимедийна презентация, а след това отговаряха на въпроси, поставени от своя гост.

За да покажат на своите възпитаници колко е важно да се чете, директорът на учебното заведение Атанаска Христова и учителите Валентина Маешка и Даниела Атанасова се включиха в маратона, като привлякоха вниманието на децата със своя професионализъм, прочитайки приказката „Пиленцето“ от детската книжка „Великденска книга на българското дете”.

Виктория Павлова поздрави всички, които обичат детските книжки със стихотворението „Книжка сладкодумна“, а Сияна Генова цитира мъдрите думи на Чарлз Елиът:

“Книгите са най-тихите и
най-постоянните приятели.
Те са най-достъпните и
мъдри съветници,
както и най-търпеливите учители.”

© НЧ "Просвета-1925"

Инициативата продължи и в III възрастова група „Снежанка и седемте джуджета“, където помощник възпитателят по Проект „Активно приобщаване в системата на предучилищното възпитание по ОП – НОИР“ - Камелия Стоянова, прочете на малчуганите приказка от „Великденска книга за българското дете”.

Възпитаниците на Мариела Тончева и Петрана Тодорова също се запознаха с традициите и обичаите на поредицата пролетни празници.

„Маратонът на четенето 2021“продължава до 23-ти април.